2014. július 4., péntek

Tarts a kapcsolatot és maradj mozgásban!

Akár egy akciófilmből is származhat ez a mondat, pedig a több funkciós Kingston MobileLite Wireless G2-esről beszélünk. A népszerű, merőben új, következő generációs memóriakártya olvasó megérkezett.


Egy átlagos mobiltelefon dobozán feltüntetett memória kapacitás mindösszesen 70 százalékát tudjuk hasznosítani, a többit elviszi a rendszer maga. Ez manapság nem sok, tekintettel a nagy felbontású képekre és videókra, vagy a komolyabb appokra, mint például egy navigációs szoftver térképekkel. Valami megoldásra szükség van.


A MobileLite Wireless G2 egy innovatív módja a tárhely megtoldásának. A második generációs (G2) kártyaolvasó egyenesen 2 TB-ig foghad memóriakártyákat, jelentősen nagyobb kapacitásra tehetünk szert, mint az eszközünk kártyaolvasójának tudása. Sok trendi eszközbe még kártyaolvasó sem került.



A technikai megoldás nagyon egyszerű. A memóriakártyát tegyük a MobileLite G2 kártyaolvasójába vagy a pendrive-ot dugjuk az USB 2.0 portba. Hozzuk létre a WiFi kapcsolatot a két eszköz, telefon vagy táblagép és a kártyaolvasó között és már látjuk is a flash tároló tartalmát. Másolhatunk rá és olvashatunk róla.


A szabványos WiFi révén szinte bármivel kapcsolódhatunk a MobileLite Wireless G2-höz, akár egyszerre több eszközről is. Egy mini fájlmegosztónk lesz. A rajta tárolt fotókat és videókat közvetlenül a flash meghajtóról postolhatjuk a népszerű közösségi oldalakon. Az internetről letöltött képeket, videókat vagy appokat azonnal átmásolhatjuk a kártyaolvasóban levő tárolóra, hasznos helyet szabadítva fel a memóriából. És ez nem minden.



A hordozható WiFi-s kártyaolvasót egy saját akkumulátor hajtja, melyet microUSB-n keresztül tölthetünk fel. Egy feltöltéssel mintegy 11 órán keresztül tudjuk használni az olvasót. De az akkumulátorban tárolt energiával a telefonunkat is újratölthetjük, ha a szükség úgy hozza, ha nem túl nagy a kapacitása, akkor akár kétszer is.



A MobileLite Wireless mobil WiFI routerként is használható. Az Ethernet portjába dugott internet a WiFi-jén keresztül megosztható. Ha nincs ilyen közvetlen internet kapcsolat, akkor átválthatunk bridge funkcióra a net megosztásához.



A kártyaolvasó SD / SDHC / SDXC, valamint ezet micro formátumát képes kezelni, illetve a szokásos pendrive-oket használhatjuk az USB portjába.